Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σουρεαλισμός κι ελληνική τηλεόραση



Ελληνική τηλεόραση, ένα μέσο που έχει ανοίξει τις στοργικές του φτερούγες για να βρει ο σουρεαλισμός μια ζεστή φωλίτσα να κουρνιάσει. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ανακαλύψει τη μηχανή του χρόνου και μας κάνουν να τους ζηλεύουμε θανάσιμα για αυτό τους το κατόρθωμα. Εν έτει  2017 υπάρχουν στην ελληνική τηλεόραση προγράμματα που πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του 2000. Τα είχαν αφήσει στην κατάψυξη για αρκετό καιρό αλλά τώρα έφτασε η ώρα για την απόψυξή τους. «Ο πιο αδύναμος κρίκος» μεταμφιέστηκε σε «still standing» και τη θέση της βλοσυρής Ακρίτα πήρε η γλυκούλα Μπεκατώρου. Μια μεταμφίεση χειρότερη κι από αυτή της Μαρίας της Άσχημης.

Τα Μουσικά ριάλιτι με παίκτες κλεισμένους σε ένα σπίτι έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, χωρίς Αντρέα Μικρούτσικο κι Άσπα Τσίνα -δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου-. Το survivor επέστρεψε δυναμικά, ο Αρναούτογλου αντικαταστάθηκε από τον Τανιμανίδη που με τη σειρά του αντικαταστάθηκε -πάλι- από τον Αρναούτογλου -φαύλος κύκλος λέγεται, θαρρώ-. Όλα αυτά όμως, είναι πλημμελήματα μπροστά στο κακούργημα του Ε «survival secrets» -αλήθεια τώρα;- πάλι καλά να λέμε που δεν το ονομάσατε «I will survive» και κοιμάται ήσυχη η Gaynor. Είναι όμως το «survival secrets» ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει στην ελληνική τηλεόραση; Φυσικά και όχι. Ακολουθούν σκληρές εικόνες και δεν ευθυνόμαστε για οποιαδήποτε τυχόν βλάβη προκληθεί στον αμφιβληστροειδή σας.

Αγρότης μόνος ψάχνει

Τα λέει όλα ο τίτλος κι εγώ δεν έχω τι να γράψω. Σάρωσε το επιτελείο του Alpha την ελληνική ύπαιθρο και βρήκε αγνά αγόρια ψημένα από τον ήλιο. Έβαλε λοιπόν σκοπό της ζωής του να τα αποκαταστήσει με γυναίκες που μπορούν να αντέξουν την αγροτική ζωή. Θέλω να σταθούμε στο συγκεκριμένο αγόρι του βίντεο που όχι μόνο δε συγκινείται από το σκυλάκι, αλλά το σιχαίνεται κιόλας. Ότι τα ζώα έχουν ένστικτο επιβεβαιώνεται ακόμα μία φορά. Το ζωντανό ξέρει ότι θα το σουβλίσεις  όταν βρεις την κατάλληλη ευκαιρία γι’ αυτό και «σκούζει όταν του μιλάς».



Μια νύφη για το γιο μου

Η χαρά της Ελληνίδας μάνας.  Μπορεί πλέον να  επιλέγει αυτή τη νύφη με τις ευλογίες του γιου. Η υποψήφια νύφη -μια πρόταση που δεν περίμενα ποτέ να γράψω- έχει στόχο να εντυπωσιάσει τη μάνα γιατί «Σαν θέλει η νύφη κι η πεθερά, τύφλα να ’χει ο γαμπρός» ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Παγκόσμια πρωτοτυπία εκεί στον Alpha, ελληνικοί υπότιτλοι για να εξηγήσουν τα ελληνικά που ακούγονται.


Love bites

Έρωτας και φαγητό, φαγητό κι έρωτας. Τα αγόρια μαγειρεύουν για το κορίτσι κι αντίστροφα. Στο τέλος υπάρχει ένας νικητής, ως εδώ όλα καλά, το «love bites» όμως κατέχει θέση σ’ αυτή τη λίστα εξαιτίας των αντικείμενων που βρίσκονταν στα υπνοδωμάτια των υποψηφίων. Εσύ ταπεινή/έ φίλη/ε μπορεί να έχεις στο κομοδίνο σου φορτιστή, χαρτομάντιλα άντε και καμία κρέμα χεριών αλλά αυτά τα αγόρια είναι τόσο ερωτικά που πρέπει να βρούμε άλλη λέξη για να τα περιγράψουμε. Ρίξε μια ματιά στο βίντεο και θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.
Bonus: Η συμμετοχή του Απολλώνιου.




The Real Housewives of Athens

Το αγαπημένο μου με διαφορά. Από πού να το πιάσεις κι από πού να το αφήσεις; Κατά αρχάς δεν ήταν ούτε real ούτε housewives μη σου πω ούτε κι Αthens. Το glitter που ξεπροβάλλει από παντού ήταν υπεραρκετό για να πνίξει την Κάρι Μπράτσο και τις φίλες της παρέα με όλα τα Μπλάνικ τους.



O Διάδοχος του Uri Geller

Τι κι αν ο Θεός James Randi (αν δεν ξέρεις σε ποιον αναφέρομαι σταμάτα ό,τι κάνεις και goglαρε) έχει ξεμπροστιάσει τον μένταλιστ από το 1982 με το βιβλίο του «the truth about Uri Geller» εμείς θα τον γράψουμε στα μονοψήφια της AGB και θα κάνουμε ριάλιτι για να βρούμε το διάδοχό του. Κάτι στιγμές σαν το «don't do it fedon» σε παίκτη που τον λένε Νεόφυτο, επισκιάζονται από τον μικρό αυτό θεούλη που ακούει στο όνομα godfather



Η στιγμή της αλήθειας

Η κυρία του κυρίου αντιπρόεδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης -δε θυμάμαι ποια ιδεολογία ασπαζόταν εκείνη την περίοδο- αφήνει την μπαγκέτα και τα γαλλικά της στην άκρη, για να καθίσει σε μία κόκκινη περιστρεφόμενη καρέκλα και να παρουσιάσει  ένα τηλεπαιχνίδι που θα ζήλευε ακόμα κι η Σία Λιαροπούλου ε σοβαρό ύφος πάντα-. Γιατί αν δε χρειάζεται σοβαρό ύφος η ερώτηση «έχεις κάνει one night stand περισσότερο από δέκα φορές» ποια χρειάζεται;



ΥΓ. Κάπου εδώ σας αφήνω πάω να δω «Lucifer». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγο πριν τα 30

Μπορείς να μου πεις τι παθαίνει ο κόσμος λίγο πριν τα 30;  Φταίει το hollywood; Φταίει το 3 κι ο συμβολισμός του, παρόν-παρελθόν-μέλλον -αλήθεια πίστευες θα ασχοληθώ με την Αγία Τριάδα;- Φταίει η δεκαετία των 20 κι όσα μαζεύτηκαν σ' αυτή; Μπορεί να μην ξέρω τι φταίει, αλλά ξέρω γιατί αντιπαθώ τα 30, λίγο πριν τα 30.  Συνοπτικά, γιατί ο ρεαλισμός μου χτύπησε την πόρτα, γιατί σταμάτησα να πιστεύω σε πνεύματα Χριστουγέννων, Άγιο Βασίλη, νόμο αναπλήρωσης, επιστροφή ενεργειών κι όλα τα μεταφυσικά, γιατί όσο αυξάνει η ηλικία, τόσο φθίνει η αντίληψη πως το καλό θα νικήσει, όσο τα κεράκια συναγωνίζονται την τιμή της τούρτας, τόσο ο Σωκράτης τρώει ήττες από τους Σοφιστές, τόσο ο Μέρφι γλεντάει τον Αριστοφάνη και τόσο το φινάλε των ταινιών του Τιμ Μπάρτον φαντάζει ρεαλιστικό, τόσο συνειδητοποιήσεις ότι ο House ήταν απλά μαλάκας κι ο Ουίλσον είχε το σύνδρομο της Στοκχόλμης.   Λίγο πριν τα 30 συνειδητοποιείς ότι ο Μαγιακόφσκι θα ξεχαστεί, γιατί κανείς πια δεν συγκινείται από την μεγαλύτερη ιστ

5 φορές που γελάσαμε με τον Κυριάκο

Αυτό εδώ το ταπεινό blog παρατηρεί και καταγράφει τις μικρές στιγμές σουρεαλισμού που ζούμε -το γράφει και η περιγραφή άλλωστε- για κακή μας τύχη οι πολιτικοί μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Ρητορική η ερώτηση, από την αξιωματική αντιπολίτευση φυσικά. Ξύπνησα, άνοιξα μηχανικά το facebook κι η αρχική μου σελίδα ήταν γεμάτη από εξωγήινους αγκαλιασμένους με τον Κυριάκο -οκ, το  έ χω  παρακάνει κι εγώ με τα λαικ στις σατυρικές σελίδες-. Αναζητώ στην πάνσοφη google και έρχομαι αντιμέτωπη με το καινούριο διαμάντι « Μου διηγήθηκε λοιπόν ένας ψυχίατρος μία ιστορία, ενός νέου παιδιού, που τον κάλεσε να συνηγορήσει στην  αλλαγή φύλου επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε   ένας εξωγήινος ». Μετά από αυτό μου ήρθαν μία προς μία όλες εκείνες οι στιγμές που ο πρόεδρος αναφώνησε μετά από όσα είπε «Γιατί γελάτε κύριοι;» Η Πορτογαλία ανήκει στη Μεσόγειο. Παραδέχομαι ότι δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να κρίνω τις γνώσεις γεω