Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λίγο πριν τα 30

Μπορείς να μου πεις τι παθαίνει ο κόσμος λίγο πριν τα 30;  Φταίει το hollywood; Φταίει το 3 κι ο συμβολισμός του, παρόν-παρελθόν-μέλλον -αλήθεια πίστευες θα ασχοληθώ με την Αγία Τριάδα;- Φταίει η δεκαετία των 20 κι όσα μαζεύτηκαν σ' αυτή; Μπορεί να μην ξέρω τι φταίει, αλλά ξέρω γιατί αντιπαθώ τα 30, λίγο πριν τα 30. 

Συνοπτικά, γιατί ο ρεαλισμός μου χτύπησε την πόρτα, γιατί σταμάτησα να πιστεύω σε πνεύματα Χριστουγέννων, Άγιο Βασίλη, νόμο αναπλήρωσης, επιστροφή ενεργειών κι όλα τα μεταφυσικά, γιατί όσο αυξάνει η ηλικία, τόσο φθίνει η αντίληψη πως το καλό θα νικήσει, όσο τα κεράκια συναγωνίζονται την τιμή της τούρτας, τόσο ο Σωκράτης τρώει ήττες από τους Σοφιστές, τόσο ο Μέρφι γλεντάει τον Αριστοφάνη και τόσο το φινάλε των ταινιών του Τιμ Μπάρτον φαντάζει ρεαλιστικό, τόσο συνειδητοποιήσεις ότι ο House ήταν απλά μαλάκας κι ο Ουίλσον είχε το σύνδρομο της Στοκχόλμης.  

Λίγο πριν τα 30 συνειδητοποιείς ότι ο Μαγιακόφσκι θα ξεχαστεί, γιατί κανείς πια δεν συγκινείται από την μεγαλύτερη ιστορίας αγάπης.  Η Κατερίνα θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται ως τρελή σε κάποια άθλια σχολική αίθουσα κι εσύ θα βαριέσαι να αναλύσεις σε κάποια φάνσι αίθουσα, γιατί είναι η σημαντικότερη ποιήτρια αυτής της χώρας. 

Λίγο πριν τα 30 συνειδητοποιείς ότι οι φίλοι σου δε μπορούν να κοιμούνται σπίτι σου όταν δεν είσαι καλά, γιατί είναι σε άλλες πόλεις ή γιατί δουλεύουν το πρωί ή γιατί εσύ -λίγο πριν τα 30- δε θες τους φίλους σου να κοιμούνται στον καναπέ σου. 

Λίγο πριν τα 30 συνειδητοποιήσεις ότι εκείνος ο έρωτας που για χάρη του ταξίδεψες όλη τη χώρα κι εκείνος που για τα χέρια του έκαψες τρεις εξεταστικές δεν ήταν έρωτες, αλλά ματσάρουν, μάτια μου, τα τραύματα ανθρώπων -και πλήρωσες τρεις βασικούς μισθούς για να το συνειδητοποιήσεις. 

Λίγο πριν τα 30 δεν ξέρεις που πάει η ζωή σου κι αυτό είναι πρόβλημα. 

Λίγο πριν τα 30 οι τεκίλες δεν είναι λύση,  το γυμναστήριο όμως είναι. 

Λίγο πριν τα 30 φοβάσαι την επίσκεψη στο γιατρό. 

Λίγο πριν τα 30 θυμώνεις για τον χρόνο που έχασες, γιατί ο χρόνος -πλέον- δεν είναι για να σπαταλιέται

Λίγο πριν τα 30 το «άμα δεν κάνουμε τώρα μαλακίες πότε θα κάνουμε»  γίνεται «δεν το πιστεύω ότι κάνουμε αυτές τις μαλακίες λίγο πριν τα 30» 

Λίγο πριν τα 30 νιώθω τύψεις που γράφω κείμενο, ενώ περιμένουν αναπάντητα emails

Όμως, λίγο πριν τα 30 έχω αποκτήσει εξαιρετικό γούστο στη μουσική και παίζει σε λούπα στο μυαλό μου «Το έκαναν λάθος»  κι ο στίχος «Αν σωθούμε θα φταίνε οι ευαίσθητοι» 

Επομένως, λίγο πριν τα 30 να πάνε να γαμηθούν τα 30 κι όσοι μας έπεισαν ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης, γιατί έχουμε να πάμε σε  λαιβάρες και να κάνουμε το μεγαλύτερο restart, σε μέρη που δε μας θυμίζουν ότι γινόμαστε 30, αλλά πως ρόδα είναι και γυρίζει! 


Καλά 30! 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

5 φορές που γελάσαμε με τον Κυριάκο

Αυτό εδώ το ταπεινό blog παρατηρεί και καταγράφει τις μικρές στιγμές σουρεαλισμού που ζούμε -το γράφει και η περιγραφή άλλωστε- για κακή μας τύχη οι πολιτικοί μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Ρητορική η ερώτηση, από την αξιωματική αντιπολίτευση φυσικά. Ξύπνησα, άνοιξα μηχανικά το facebook κι η αρχική μου σελίδα ήταν γεμάτη από εξωγήινους αγκαλιασμένους με τον Κυριάκο -οκ, το  έ χω  παρακάνει κι εγώ με τα λαικ στις σατυρικές σελίδες-. Αναζητώ στην πάνσοφη google και έρχομαι αντιμέτωπη με το καινούριο διαμάντι « Μου διηγήθηκε λοιπόν ένας ψυχίατρος μία ιστορία, ενός νέου παιδιού, που τον κάλεσε να συνηγορήσει στην  αλλαγή φύλου επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε   ένας εξωγήινος ». Μετά από αυτό μου ήρθαν μία προς μία όλες εκείνες οι στιγμές που ο πρόεδρος αναφώνησε μετά από όσα είπε «Γιατί γελάτε κύριοι;» Η Πορτογαλία ανήκει στη Μεσόγειο. Παραδέχομαι ότι δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να κρίνω τις γνώσεις γεω

Σουρεαλισμός κι ελληνική τηλεόραση

Ελληνική τηλεόραση, ένα μέσο που έχει ανοίξει τις στοργικές του φτερούγες για να βρει ο σουρεαλισμός μια ζεστή φωλίτσα να κουρνιάσει. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ανακαλύψει τη μηχανή του χρόνου και μας κάνουν να τους ζηλεύουμε θανάσιμα για αυτό τους το κατόρθωμα. Εν έτ ε ι  2017 υπάρχουν στην ελληνική τηλεόραση προγράμματα που πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του 2000. Τα είχαν αφήσει στην κατάψυξη για αρκετό καιρό αλλά τώρα έφτασε η ώρα για την απόψυξή τους. «Ο πιο αδύναμος κρίκος» μεταμφιέστηκε σε « still standing » και τη θέση της βλοσυρής Ακρίτα πήρε η γλυκούλα Μπεκατώρου. Μια μεταμφίεση χειρότερη κι από αυτή της Μαρίας της Άσχημης. Τα Μουσικά ριάλιτι με παίκτες κλεισμένους σε ένα σπίτι έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, χωρίς Αντρέα Μικρούτσικο κι Άσπα Τσίνα -δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου-. Το survivor επέστρεψε δυναμικά, ο Αρναούτογλου αντικαταστάθηκε από τον Τανιμανίδη που με τη σειρά του αντικαταστάθηκε -πάλι- από τον Αρναούτογλου -φαύλος κύκλος λέγεται, θαρρώ-. Όλα