Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το πρωινό ξύπνημα μας εξαγριώνει


Ο Banksy έλεγε πως οι άνθρωποι που ξυπνούν νωρίς το πρωί προκαλούν πόλεμο, θάνατο και πείνα κι εγώ δε θα μπορούσα να διαφωνήσω με τον Βρετανό καλλιτέχνη του graffiti

Το να ξυπνάς όταν ακόμα δεν έχει ξημερώσει καλά-καλά, ειδικά τον χειμώνα, είναι βάρβαρο κι απάνθρωπο. Αρχικά βιώνεις έναν εσωτερικό πόλεμο, καθώς είσαι υποχρεωμένος να σηκωθείς από το ζεστό «αφράτο» σου πάπλωμα και να αντικρίσεις την αγουροξυπνημένη φάτσα σου στον καθρέφτη, που σε παρακαλεί για ακόμα μία ώρα ύπνου. 

Το είδωλό σου κάθε πρωί δεν είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Τα μάτια σου είναι κόκκινα και πρησμένα, το κεφάλι σου είναι βαρύ και η ζαλάδα δεν λέει να φύγει πριν περάσει μία ώρα και πριν καταναλωθούν -τουλάχιστον- δύο κούπες καφέ . Αυτά συμβαίνουν ακόμα κι αν έχεις κοιμηθεί νωρίς το βράδυ, μιμούμενος τα πεντάχρονα παιδάκια. Ας σημειωθεί ότι κι αυτά καβγαδίζουν με τους γονείς τους γιατί δε θέλουν να κοιμηθούν από τις εννέα.

Μέχρι να φύγεις από το σπίτι ανοίγεις την τηλεόραση, αν είσαι τυχερός θα πετύχεις telemarketing που διαφημίζει τη θερμαινόμενη κουβέρτα ή τις παντόφλες με ενσωματωμένο φακό, που έχει ξεμείνει από τα αθλητικά της δεκαετίας του '90. Αν όμως η τύχη δεν σου χαμογέλα -και για να ξυπνάς πρωί είναι  σίγουρο ότι δεν σου χαρίζει ούτε ένα μειδίαμα- θα έρθεις αντιμέτωπος με τις κυρίες που ψάχνουν να βρουν ποια λέξη κρύβεται πίσω από το «πλαμκαβά» (μπακλαβάς, είναι βράδυ κι έχω λιγούρες)

Για να καλυτερεύσεις τη μέρα σου και να ξυπνήσεις τα κουρασμένα εγκεφαλικά σου κύτταρα πας να αγοράσεις το δώρο της Βραζιλίας στον άνθρωπο. Όμως, τα μαγαζιά που φτιάχνουν μυρωδάτο καφέ δεν έχουν ανοίξει ακόμα κι αναγκάζεσαι να πάρεις καφέ από το εικοσιτετράωρο φαστφουντάδικο με αποτέλεσμα ο καφές σου να έχει μια εσάνς μπέικον, ενώ ο υπάλληλος είναι έτοιμος να σε βρίσει. Κατανοήστε τον, δουλεύει  πρωινή βάρδια.

Είναι αποδεδειγμένο, ότι οι άνθρωποι το πρωί δεν πλησιάζουν ούτε στο ελάχιστο  το επίθετο χαρούμενος. Έχουν κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα, ψελλίσουν άναρθρες κραυγές αντί για καλημέρα κι αυτό αφού έχουν πιει την πρώτη γουλιά καφέ. Όσο ευγενικοί και να θέλουν να είναι, δε μπορούν, γιατί όλοι το πρωί μιλάμε μια γλώσσα που βρίσκεται ανάμεσα στη γλώσσα των πρωτόγονων και του ζωικού βασιλείου.  Τα νεύρα όλων είναι τόσο τεντωμένα που βγάζουν το άχτι τους κορνάροντας και βρίζοντας. Ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσει μια μέρα.

Το να ξυπνάς πρωί ισοδυναμεί με το να κοιμάσαι νωρίς το βράδυ, την ώρα που η πόλη μυρίζει έρωτα. Οι καλύτερες ώρες είναι αυτές μετά τα μεσάνυχτα, που όλοι είναι ευδιάθετοι γιατί διασκεδάζουν και δε δουλεύουν. Το βράδυ γίνονται οι καλύτερες γνωριμίες, γιατί όλοι έχουν τη διάθεση να μιλήσουν και να γνωριστούν. Οι επιλογές είναι σαφώς περισσότερες από χαλαρά μπαράκια μέχρι μπουζούκια. Δεν ξεχνώ φυσικά τους σπιτόγατους που θέλουν να χαλαρώσουν στον καναπέ τους και να δουν τέσσερις σεζόν από την αγαπημένη τους σειρά χωρίς να νιώθουν τύψεις που χαλάνε το βιολογικό τους ρολόι. Επιλογές που σίγουρα είναι καλύτερες από τον πρωινό πεντάλεπτο καφέ. Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί σε όλες αυτές τις επιλογές με αποτέλεσμα να ξενυχτάει. Το ξενύχτι περιλαμβάνει και ποτό, άρα το πρωινό ξύπνημα είναι ακόμα χειρότερο, γιατί συνεπάγεται ένα διάχυτο πόνο σ’ όλο το σώμα και κυρίως στο στομάχι. Επομένως, οι επιλογές είναι δύο, ή χάνεις την καλοπέραση για να ξυπνήσεις χωρίς hangover κι όσο πιο ξεκούραστος γίνεται ή κυκλοφορείς σαν ρακούν την επόμενη μέρα.


Αδέρφια! Ενωθείτε για να αλλάξουμε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Δε μπορούν να μας στερούν τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Οποιαδήποτε δραστηριότητα πριν τις δύο πρέπει να απαγορευτεί από τον σύλλογο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχουμε όλοι δικαίωμα σε έναν κόσμο με αφράτα παπλώματα και χωρίς ξυπνητήρια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγο πριν τα 30

Μπορείς να μου πεις τι παθαίνει ο κόσμος λίγο πριν τα 30;  Φταίει το hollywood; Φταίει το 3 κι ο συμβολισμός του, παρόν-παρελθόν-μέλλον -αλήθεια πίστευες θα ασχοληθώ με την Αγία Τριάδα;- Φταίει η δεκαετία των 20 κι όσα μαζεύτηκαν σ' αυτή; Μπορεί να μην ξέρω τι φταίει, αλλά ξέρω γιατί αντιπαθώ τα 30, λίγο πριν τα 30.  Συνοπτικά, γιατί ο ρεαλισμός μου χτύπησε την πόρτα, γιατί σταμάτησα να πιστεύω σε πνεύματα Χριστουγέννων, Άγιο Βασίλη, νόμο αναπλήρωσης, επιστροφή ενεργειών κι όλα τα μεταφυσικά, γιατί όσο αυξάνει η ηλικία, τόσο φθίνει η αντίληψη πως το καλό θα νικήσει, όσο τα κεράκια συναγωνίζονται την τιμή της τούρτας, τόσο ο Σωκράτης τρώει ήττες από τους Σοφιστές, τόσο ο Μέρφι γλεντάει τον Αριστοφάνη και τόσο το φινάλε των ταινιών του Τιμ Μπάρτον φαντάζει ρεαλιστικό, τόσο συνειδητοποιήσεις ότι ο House ήταν απλά μαλάκας κι ο Ουίλσον είχε το σύνδρομο της Στοκχόλμης.   Λίγο πριν τα 30 συνειδητοποιείς ότι ο Μαγιακόφσκι θα ξεχαστεί, γιατί κανείς πια δεν συγκινείται από την μεγαλύτερη ιστ

5 φορές που γελάσαμε με τον Κυριάκο

Αυτό εδώ το ταπεινό blog παρατηρεί και καταγράφει τις μικρές στιγμές σουρεαλισμού που ζούμε -το γράφει και η περιγραφή άλλωστε- για κακή μας τύχη οι πολιτικοί μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Ρητορική η ερώτηση, από την αξιωματική αντιπολίτευση φυσικά. Ξύπνησα, άνοιξα μηχανικά το facebook κι η αρχική μου σελίδα ήταν γεμάτη από εξωγήινους αγκαλιασμένους με τον Κυριάκο -οκ, το  έ χω  παρακάνει κι εγώ με τα λαικ στις σατυρικές σελίδες-. Αναζητώ στην πάνσοφη google και έρχομαι αντιμέτωπη με το καινούριο διαμάντι « Μου διηγήθηκε λοιπόν ένας ψυχίατρος μία ιστορία, ενός νέου παιδιού, που τον κάλεσε να συνηγορήσει στην  αλλαγή φύλου επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε   ένας εξωγήινος ». Μετά από αυτό μου ήρθαν μία προς μία όλες εκείνες οι στιγμές που ο πρόεδρος αναφώνησε μετά από όσα είπε «Γιατί γελάτε κύριοι;» Η Πορτογαλία ανήκει στη Μεσόγειο. Παραδέχομαι ότι δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να κρίνω τις γνώσεις γεω

Σουρεαλισμός κι ελληνική τηλεόραση

Ελληνική τηλεόραση, ένα μέσο που έχει ανοίξει τις στοργικές του φτερούγες για να βρει ο σουρεαλισμός μια ζεστή φωλίτσα να κουρνιάσει. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ανακαλύψει τη μηχανή του χρόνου και μας κάνουν να τους ζηλεύουμε θανάσιμα για αυτό τους το κατόρθωμα. Εν έτ ε ι  2017 υπάρχουν στην ελληνική τηλεόραση προγράμματα που πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του 2000. Τα είχαν αφήσει στην κατάψυξη για αρκετό καιρό αλλά τώρα έφτασε η ώρα για την απόψυξή τους. «Ο πιο αδύναμος κρίκος» μεταμφιέστηκε σε « still standing » και τη θέση της βλοσυρής Ακρίτα πήρε η γλυκούλα Μπεκατώρου. Μια μεταμφίεση χειρότερη κι από αυτή της Μαρίας της Άσχημης. Τα Μουσικά ριάλιτι με παίκτες κλεισμένους σε ένα σπίτι έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, χωρίς Αντρέα Μικρούτσικο κι Άσπα Τσίνα -δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου-. Το survivor επέστρεψε δυναμικά, ο Αρναούτογλου αντικαταστάθηκε από τον Τανιμανίδη που με τη σειρά του αντικαταστάθηκε -πάλι- από τον Αρναούτογλου -φαύλος κύκλος λέγεται, θαρρώ-. Όλα