Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μικρές παραγγελίες τρέλας

Οι φοιτητές είναι μια ομάδα με κοινά χαρακτηριστικά. Κάποια από αυτά είναι η αντικατάσταση όλων των γευμάτων της ημέρας με σουβλάκια, η ύπαρξη σκόνης που αράζει στο χαλί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που πλέον αδυνατείς να θυμηθείς το αρχικό του χρώμα και η κατανάλωση αμφιβόλου ποιότητας αλκοολούχων ποτών. Το σημαντικότερο, όμως, κοινό χαρακτηριστικό είναι η part time εργασία σε καφέ ή μπαρ. Μ' αυτό θα ασχοληθούμε σήμερα για να αποδείξουμε ότι η τρέλα υπάρχει εκεί έξω και κρύβεται με περίσσια τέχνη στους πελάτες των χώρων εστίασης.

Οι εμπειρίες μου στο συγκεκριμένο τομέα ήταν αρκετές, αλλά χρησιμοποίησα και τη βοήθεια του κοινού. Κάλεσα μέσω skype τον ξενιτεμένο κολλητό μου, μίλησα και με δύο ακόμα φίλους και σας παρουσιάζω τις μικρές παραγγελίες τρέλας.


⦁ Θα ήθελα ένα φραπέ ζεστό, σας παρακαλώ πολύ.

Μία γλυκύτατη κυρία γύρω στα 60 ερχόταν κάθε Κυριακή πρωί (μετά την εκκλησία υποθέτω) για να πιει τον καφέ της. Την πρώτη φορά θα ομολογήσω ότι της σέρβιρα φραπέ χωρίς πάγο. Προφανώς κι η γυναίκα ήθελε νες. Don't judge! τις πρωινές ώρες τα 2/3 των εγκεφαλικών μου κυττάρων αποφασίζουν να φτιάξουν πανό και να κατέβουν σε γενική απεργία. Η γλυκύτατη αυτή κυρία ωστόσο, ήταν συμπαθέστατη σε όλους μας, αφενός γιατί μας έλουζε με ευγένεια -κάτι που εκτιμάς σ' αυτή τη δουλεία- κι αφετέρου γιατί τα tips ήταν πάντα διψήφιος αριθμός.

⦁ Έναν εσπρέσο με γάλα 
Στον αντίποδα της γλυκύτατης κυρίας, η αγένεια με ονοματεπώνυμο και μουστάκι που θα ζήλευε μέχρι κι ο Τόνι Σφήνος. Άξεστος νεοέλληνας που σε κάνει να θες να αλλάξεις απεγνωσμένα ιθαγένεια. Της παραγγελίας του προηγείτο η φράση «ει κοπελιά ή ψιτ παιδί », όσο για την παραγγελία; όταν του σέρβιρες εσπρέσο με εβαπορέ ήθελε καπουτσίνο κι αντιστρόφως. Για καλή μας και καλή του τύχη ο ιδιοκτήτης είναι και γαμώ τα παιδιά και πάρα πολύ ευγενικά τον έστειλε να βρει τον έκπτωτο άγγελο με συνοπτικές διαδικασίες. 

⦁ Σφηνάκι και να καίει 
Εδώ θα είμαι επικής γιατί όλοι έχουμε υπάρξει 18 χρονών και θυμόμαστε τα δικά μας χάλια. Μία παρέα πρωτοετών που στοιχηματίζω ότι πλέον δε λένε ούτε καλημέρα μεταξύ τους  «χτυπούσε κάρτα» κάθε βράδυ σ' ένα μπαρ, καθόταν πάντα στο ίδιο τραπέζι κι έκανε πάντα την ίδια παραγγελία. Μέχρι εδώ όλα καλά, δεν ενοχλούσαν, δεν ενοχλούσαμε, μέχρι που ήρθε εκείνο το καταραμένο βράδυ και θέλησαν να πιούν σφηνάκια με ταμπάσκο "fire bomb" (δεν παίρνω όρκο για την ονομασία, αγνοώ όποιο ποτό δεν περιέχει τζιν). Έλα όμως που δεν τους έφτανε η δόση που είχε βάλει ο μπάρμαν. Aποφάσισαν λοιπόν, να πάρουν το ταμπάσκο από το μπαρ και να το κατεβάσουν σαν ανθρακούχο. Τη συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε -αν όχι, σας φθονώ-. 

⦁ Η βότκα της NASA 
Μπορεί να πάθω αλτσχάιμερ και να ξεχάσω το όνομα του πρώτου μου έρωτα, αλλά τη συγκεκριμένη τύπισσα δε θα την ξεχάσω ποτέ. Η κυρία αυτή ήθελε μια βότκα με βύσσινο, σε χαμηλό ποτήρι, με μία φέτα λάιμ και δύο παγάκια. Οκ, καταλαβαίνω ότι είσαι περίεργος στο ποτό σου ή απλά ψυχοπαθής, αλλά όταν κούκλα μου θες αυτό το ποτό φρόντισε να  δώσεις όλα τα στοιχεία από την αρχή και να μην τα θυμάσαι ένα-ένα ζητώντας κάθε φορά να σου αλλάξουμε το ποτό, γιατί επιβαρύνεις το κάρμα σου. Το κάρμα λοιπόν, είδε την αδικία και φρόντισε να τη διορθώσει. Το υπέροχο φόρεμα της κυρίας πιάστηκε στο παπούτσι της με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει μαζί με την υπεροψία της από την σκάλα. Karma is a bitch -ή απλά έπιασε μία από τις 245 κατάρες του μπάρμαν-.

⦁ Ο θρήσκος βγήκε για φαΐ 
Η τελευταία παραγγελία τρέλας διαδραματίστηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο νησί της Κέρκυρας, που κάθε Πάσχα πασχίζει να μη γίνει η νέα χαμένη Ατλαντίδα. Όλα τα μαγαζιά συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων είναι ασφυκτικά γεμάτα, γιατί είμαστε πιστοί χριστιανοί αλλά δε θα στερηθούμε την μπριζόλα μας, έχει κι η πίστη τα όριά της. Να υποκύψεις στη λαιμαργία σου είναι κατανοητό, αυτό που δε χωράει ο ανθρώπινος νους είναι να πας σε ταβέρνα και να ξεστομίσεις τη φράση «Νηστεύω και δε μ' αρέσουν τα θαλασσινά τι μπορώ να φάω;» Τι να σου πω ρε φίλε φάε το τραπεζομάντιλο.
Υ.Γ.  Πριν πείτε ότι είμαι κακός άνθρωπος να σας ενημερώσω ότι νήστευε και το λάδι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγο πριν τα 30

Μπορείς να μου πεις τι παθαίνει ο κόσμος λίγο πριν τα 30;  Φταίει το hollywood; Φταίει το 3 κι ο συμβολισμός του, παρόν-παρελθόν-μέλλον -αλήθεια πίστευες θα ασχοληθώ με την Αγία Τριάδα;- Φταίει η δεκαετία των 20 κι όσα μαζεύτηκαν σ' αυτή; Μπορεί να μην ξέρω τι φταίει, αλλά ξέρω γιατί αντιπαθώ τα 30, λίγο πριν τα 30.  Συνοπτικά, γιατί ο ρεαλισμός μου χτύπησε την πόρτα, γιατί σταμάτησα να πιστεύω σε πνεύματα Χριστουγέννων, Άγιο Βασίλη, νόμο αναπλήρωσης, επιστροφή ενεργειών κι όλα τα μεταφυσικά, γιατί όσο αυξάνει η ηλικία, τόσο φθίνει η αντίληψη πως το καλό θα νικήσει, όσο τα κεράκια συναγωνίζονται την τιμή της τούρτας, τόσο ο Σωκράτης τρώει ήττες από τους Σοφιστές, τόσο ο Μέρφι γλεντάει τον Αριστοφάνη και τόσο το φινάλε των ταινιών του Τιμ Μπάρτον φαντάζει ρεαλιστικό, τόσο συνειδητοποιήσεις ότι ο House ήταν απλά μαλάκας κι ο Ουίλσον είχε το σύνδρομο της Στοκχόλμης.   Λίγο πριν τα 30 συνειδητοποιείς ότι ο Μαγιακόφσκι θα ξεχαστεί, γιατί κανείς πια δεν συγκινείται από την μεγαλύτερη ιστ

5 φορές που γελάσαμε με τον Κυριάκο

Αυτό εδώ το ταπεινό blog παρατηρεί και καταγράφει τις μικρές στιγμές σουρεαλισμού που ζούμε -το γράφει και η περιγραφή άλλωστε- για κακή μας τύχη οι πολιτικοί μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Ρητορική η ερώτηση, από την αξιωματική αντιπολίτευση φυσικά. Ξύπνησα, άνοιξα μηχανικά το facebook κι η αρχική μου σελίδα ήταν γεμάτη από εξωγήινους αγκαλιασμένους με τον Κυριάκο -οκ, το  έ χω  παρακάνει κι εγώ με τα λαικ στις σατυρικές σελίδες-. Αναζητώ στην πάνσοφη google και έρχομαι αντιμέτωπη με το καινούριο διαμάντι « Μου διηγήθηκε λοιπόν ένας ψυχίατρος μία ιστορία, ενός νέου παιδιού, που τον κάλεσε να συνηγορήσει στην  αλλαγή φύλου επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε   ένας εξωγήινος ». Μετά από αυτό μου ήρθαν μία προς μία όλες εκείνες οι στιγμές που ο πρόεδρος αναφώνησε μετά από όσα είπε «Γιατί γελάτε κύριοι;» Η Πορτογαλία ανήκει στη Μεσόγειο. Παραδέχομαι ότι δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να κρίνω τις γνώσεις γεω

Σουρεαλισμός κι ελληνική τηλεόραση

Ελληνική τηλεόραση, ένα μέσο που έχει ανοίξει τις στοργικές του φτερούγες για να βρει ο σουρεαλισμός μια ζεστή φωλίτσα να κουρνιάσει. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ανακαλύψει τη μηχανή του χρόνου και μας κάνουν να τους ζηλεύουμε θανάσιμα για αυτό τους το κατόρθωμα. Εν έτ ε ι  2017 υπάρχουν στην ελληνική τηλεόραση προγράμματα που πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του 2000. Τα είχαν αφήσει στην κατάψυξη για αρκετό καιρό αλλά τώρα έφτασε η ώρα για την απόψυξή τους. «Ο πιο αδύναμος κρίκος» μεταμφιέστηκε σε « still standing » και τη θέση της βλοσυρής Ακρίτα πήρε η γλυκούλα Μπεκατώρου. Μια μεταμφίεση χειρότερη κι από αυτή της Μαρίας της Άσχημης. Τα Μουσικά ριάλιτι με παίκτες κλεισμένους σε ένα σπίτι έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, χωρίς Αντρέα Μικρούτσικο κι Άσπα Τσίνα -δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου-. Το survivor επέστρεψε δυναμικά, ο Αρναούτογλου αντικαταστάθηκε από τον Τανιμανίδη που με τη σειρά του αντικαταστάθηκε -πάλι- από τον Αρναούτογλου -φαύλος κύκλος λέγεται, θαρρώ-. Όλα