Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απο πότε η καταπιεσμένη σεξουαλικότητα ονομάζεται Άρια φυλή;



Είχε καλό καιρό αυτές τις μέρες και πήγα με τον φίλο μου το Χ. για ένα μεσημεριανό καφέ. Είναι η ώρα που αρέσει και στους δύο μας γιατί έχει ακόμα ήλιο και τα μαγαζιά δεν είναι πήχτρα. Εγώ να γκρινιάζω για το τρέξιμο που έχω και την έλλειψη έμπνευσης και αυτός να είναι στα μαύρα πανιά γιατί είναι στα χωρίσματα με το δικό του.

Κάτσαμε λοιπόν, παραγγείλαμε ζεστό καφέ και είπαμε ο καθένας το δράμα του. Ο Χ. είναι εκρηκτική προσωπικότητα κι όταν πάμε για καφέ μας ακούνε όχι μόνο οι άλλοι θαμώνες του μαγαζιού αλλά και των άλλων δύο κοντινών μαγαζιών. Άκουγα λοιπόν κι εγώ κι οι άλλοι το ερωτικό του δράμα. Και εγένετο φως. Βρήκα έμπνευση.

Η έμπνευση δεν ήρθε ουρανοκατέβατη, ήρθε από το διπλανό τραπέζι που ήταν δύο τύποι από αυτούς που για πρωινό δεν τρώνε μαρμελαδοβούτυρο αλλά ασπράδι αυγών χτυπημένο στο μπλέντερ.

Είχε γυρίσει ο ένας και κοίταγε τον Χ. σαν να είπε ότι το προηγούμενο βράδυ έκανε φόνο, τεμάχισε το πτώμα, το μαγείρεψε με μπόλικο κύμινο και μπούκοβο αλλά δεν του πέτυχε στο αλάτι. Μετά γύρισε στον άλλο και του είπε «μα καλά αυτή δεν έχει πρόβλημα να κάθεται μαζί του;»

Ο Χ. κι εγώ γελάσαμε με την ψυχή μας και ξεχάσαμε για λίγο τα καθημερινά μας μικρά δράματα, δεν υπήρχε λόγος να το σχολιάσουμε. Είναι σαν να προσπαθείς να αποδείξεις σε χρυσαυγίτη ότι το πολυτεχνείο έγινε κι όντως υπήρχαν θύματα ή να προσπαθείς να αποδείξεις ότι οι ελέφαντες δεν πετάνε, κάποια πράγματα είναι αυτονόητα.

Η Ελλάδα κατέχει πρωτιά στην ομοφοβία είναι γεγονός. Τι κι αν σ' όλες τις πολιτείες της Αμερικής είναι νόμιμοι οι γάμοι ομόφυλων; Εδώ εμείς, το περήφανο γένος δε δεχόμαστε τέτοιες ανωμαλίες. Δεν το επιτρέπει η εκκλησία μας άλλωστε, δεν το επιτρέπει ο πολιτισμός μας.

Καλέ μου θρησκόληπτε η εκκλησία σου δεν επιτρέπει και τις προγαμιαίες σχέσεις, αλλά δε σε είδα να λες κάτι τέτοιο στην τύπισσα που στην «έπεσε» το σαββατόβραδο στα μπουζούκια. Από την μια οι θρησκόληπτοι από την άλλη οι φυσιολάτρες, «είναι αφύσικα πράγματα αυτά, σκοπός της επαφής είναι η αναπαραγωγή» ακούσατε όλοι; Πετάξτε τα προφυλακτικά είναι του διαβόλου, δεν τα δημιούργησε η φύση, κάντε παιδιά με την ίδια συχνότητα που βάζετε πλυντήριο και μετά τρέξτε στα φαρμακεία για να αντιμετωπίσετε τα Σ.Μ.Ν.

Όσο για τον πολιτισμό σου η ομοφυλοφιλία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του. Υπήρχε προς έκπληξη σου, στην αρχαία Ελλάδα από τους θεούς, τον Δία και τον Γανυμήδη μέχρι τον Αχιλλέα και τον Πάτροκλο. Ο Αριστοφάνης δε, την παραλλήλιζε με την επιθυμία που έχει κάποιος για φαγητό και για ποτό. Αντιμετωπιζόταν ως προσωπική επιλογή κι όχι ως σεξουαλική διαστροφή, όπως την αντιμετωπίζεις σήμερα. Ήρθε η ώρα λοιπόν να σταματήσεις να καυχιέσαι για τους προγόνους σου ή να τους μοιάσεις σταματώντας να έχεις ευαγγέλιο στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Ούτε η θρησκεία, ούτε η φύση λοιπόν ευθύνονται. Η κοινωνία φέρει σίγουρα ευθύνη, όμως όλοι στην ίδια κοινωνία μεγαλώσαμε, αλλά ευτυχώς δεν μπουκάρουμε όλοι στα gay bars με πυρσούς, γιατί ως έλλογα όντα μπορούμε να διαχωρίσουμε το σωστό από το λάθος. Σωστό είναι να σεβόμαστε τις επιλογές των άλλων και λάθος να συμπεριφερόμαστε να πρωτόγονοι που βγήκαν χθες από τις σπηλιές τους.

Tα αίτια της ομοφοβίας είναι βαθύτερα κι έχουν αποδειχτεί επιστημονικά. Πηγάζουν από την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα και την επιθυμία επιβεβαίωσης του σεξουαλικού προσανατολισμού . Αντικατοπτρίζονται άλλωστε στην λογική σου, αν επιτίθεσαι στους ομοφυλόφιλους φαίνεσαι εσύ περισσότερο άντρας, για αυτό και δεν σε ενοχλούν καθόλου οι ομόφυλες γυναίκες. Ίσα-ίσα θα ζήταγες μια τέτοια δώρο από τον Αϊ-Βασίλη, τώρα που πλησιάζουν Χριστούγεννα. Εγώ στην θέση σου θα ζήταγα να έχω δίπλα μου ανθρώπους σαν το Χ. Μπορεί να μην έχουμε τα ίδια γούστα, αλλά με τέτοιους ανθρώπους δεν αποδέχεσαι απλά τα διαφορετικό το αγαπάς κιόλας.

Πρώτη δημοσίευση
https://www.lifo.gr/lifoland/you-send-it/83244

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγο πριν τα 30

Μπορείς να μου πεις τι παθαίνει ο κόσμος λίγο πριν τα 30;  Φταίει το hollywood; Φταίει το 3 κι ο συμβολισμός του, παρόν-παρελθόν-μέλλον -αλήθεια πίστευες θα ασχοληθώ με την Αγία Τριάδα;- Φταίει η δεκαετία των 20 κι όσα μαζεύτηκαν σ' αυτή; Μπορεί να μην ξέρω τι φταίει, αλλά ξέρω γιατί αντιπαθώ τα 30, λίγο πριν τα 30.  Συνοπτικά, γιατί ο ρεαλισμός μου χτύπησε την πόρτα, γιατί σταμάτησα να πιστεύω σε πνεύματα Χριστουγέννων, Άγιο Βασίλη, νόμο αναπλήρωσης, επιστροφή ενεργειών κι όλα τα μεταφυσικά, γιατί όσο αυξάνει η ηλικία, τόσο φθίνει η αντίληψη πως το καλό θα νικήσει, όσο τα κεράκια συναγωνίζονται την τιμή της τούρτας, τόσο ο Σωκράτης τρώει ήττες από τους Σοφιστές, τόσο ο Μέρφι γλεντάει τον Αριστοφάνη και τόσο το φινάλε των ταινιών του Τιμ Μπάρτον φαντάζει ρεαλιστικό, τόσο συνειδητοποιήσεις ότι ο House ήταν απλά μαλάκας κι ο Ουίλσον είχε το σύνδρομο της Στοκχόλμης.   Λίγο πριν τα 30 συνειδητοποιείς ότι ο Μαγιακόφσκι θα ξεχαστεί, γιατί κανείς πια δεν συγκινείται από την μεγαλύτερη ιστ

5 φορές που γελάσαμε με τον Κυριάκο

Αυτό εδώ το ταπεινό blog παρατηρεί και καταγράφει τις μικρές στιγμές σουρεαλισμού που ζούμε -το γράφει και η περιγραφή άλλωστε- για κακή μας τύχη οι πολιτικοί μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Ρητορική η ερώτηση, από την αξιωματική αντιπολίτευση φυσικά. Ξύπνησα, άνοιξα μηχανικά το facebook κι η αρχική μου σελίδα ήταν γεμάτη από εξωγήινους αγκαλιασμένους με τον Κυριάκο -οκ, το  έ χω  παρακάνει κι εγώ με τα λαικ στις σατυρικές σελίδες-. Αναζητώ στην πάνσοφη google και έρχομαι αντιμέτωπη με το καινούριο διαμάντι « Μου διηγήθηκε λοιπόν ένας ψυχίατρος μία ιστορία, ενός νέου παιδιού, που τον κάλεσε να συνηγορήσει στην  αλλαγή φύλου επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε   ένας εξωγήινος ». Μετά από αυτό μου ήρθαν μία προς μία όλες εκείνες οι στιγμές που ο πρόεδρος αναφώνησε μετά από όσα είπε «Γιατί γελάτε κύριοι;» Η Πορτογαλία ανήκει στη Μεσόγειο. Παραδέχομαι ότι δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να κρίνω τις γνώσεις γεω

Σουρεαλισμός κι ελληνική τηλεόραση

Ελληνική τηλεόραση, ένα μέσο που έχει ανοίξει τις στοργικές του φτερούγες για να βρει ο σουρεαλισμός μια ζεστή φωλίτσα να κουρνιάσει. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ανακαλύψει τη μηχανή του χρόνου και μας κάνουν να τους ζηλεύουμε θανάσιμα για αυτό τους το κατόρθωμα. Εν έτ ε ι  2017 υπάρχουν στην ελληνική τηλεόραση προγράμματα που πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του 2000. Τα είχαν αφήσει στην κατάψυξη για αρκετό καιρό αλλά τώρα έφτασε η ώρα για την απόψυξή τους. «Ο πιο αδύναμος κρίκος» μεταμφιέστηκε σε « still standing » και τη θέση της βλοσυρής Ακρίτα πήρε η γλυκούλα Μπεκατώρου. Μια μεταμφίεση χειρότερη κι από αυτή της Μαρίας της Άσχημης. Τα Μουσικά ριάλιτι με παίκτες κλεισμένους σε ένα σπίτι έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, χωρίς Αντρέα Μικρούτσικο κι Άσπα Τσίνα -δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου-. Το survivor επέστρεψε δυναμικά, ο Αρναούτογλου αντικαταστάθηκε από τον Τανιμανίδη που με τη σειρά του αντικαταστάθηκε -πάλι- από τον Αρναούτογλου -φαύλος κύκλος λέγεται, θαρρώ-. Όλα