Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάντα με τα παιδιά, πάντα για τα παιδιά


Η υπουργός παιδείας -που έχει καταφέρει να γίνει πιο μισητή κι από την Διαμαντοπούλου- αποφάσισε και διέταξε ότι οι μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις θα αποκλείονται από την τηλεκπαίδευση. 
Όλα συνοψίζονται σε μία φράση "δε μπορεί να γίνεται υπουργός παιδείας, μια που μισεί τα παιδιά", αλλά ας το αναλύσουμε. 

Θα συμφωνήσω ότι δε θα έπρεπε να γίνονται καταλήψεις, γιατί αν είχε λίγη ντροπή το υπουργείο και η κυβέρνηση θα είχε πάρει ήδη μέτρα για την προστασία τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών, αλλά η κυρία Κεραμέως ήταν απασχολημένη στο να διαλέγει παγούρια. 

Οι μαθητές λοιπόν, αναγκάστηκαν να προβούν σε καταλήψεις για να κάνει τη δουλειά του το υπουργείο και αντιμετωπίζονται ως φίδια που τρέφει ο τηλεπαρουσιαστής στον κόρφο του -κακό μέρος για να βρεθεί κανείς- ως εγκάθετοι από αντικειμενικούχαχαχα δημοσιογράφους, ως πιθήκους από σκιτσογράφους -που πιθανολογώ ότι έχουν πρότυπο τον Αρκά- 

Πίσω στην υπουργό -αυτή που πιστεύει ότι η ιστορία πρέπει να εξυπηρετεί την εθνική συνείδηση-. Σαν άλλος απολιθωμένος δάσκαλος του '60 που προσπαθεί με κόπο ο νεότερος αναπληρωτής να του πάρει τη βέργα από το χέρι, σκέφτηκε να τιμωρήσει τους μαθητές που ζητούν τα αυτονόητα, ίσως για να χαρούν θερμόαιμοι γονείς- ψηφοφόροι που σαν άλλοι Βαν Νταμ σκαρφαλώνουν κάγκελα, απειλούν παιδιά και εν τέλει φεύγουν με το κεφάλι κατεβασμένο, γιατί η εφηβεία δεν εκβιάζεται. Ενώ, αποκλείει τους μαθητές, επιβραβεύει και τη ρουφιανιά, γιατί πώς θα μάθει το καλό υπουργείο ποιος συμμετέχει στην κατάληψη; Κάποιος θα πρέπει να το ενημερώσει -απαντήθηκε και το ερώτημα για τις μάσκες, σωστά ήταν τα μεγέθη, για κουκούλα-. 

Τα παιδιά δεν εκβιάζονται, δεν είναι τυχαίο ότι ο καθηγητής που πέρναγε χειρότερα στο σχολείο ήταν αυτός που καλημέριζε με τη φράση "εγώ κάνω κουμάντο". 

Τα παιδιά δε νοιάζονται για τις απόψεις του υπουργείου και του κάθε πανελίτσα που ντροπιάζει την έννοια του δημοσιογράφου. 

Τα παιδιά δε φοβούνται να διαδηλώσουν. Τα παιδιά δε σας φοβηθήκα(με)ν το 2008. Δε θα σας φοβηθούν τώρα. 

Τη μόρφωση δε μπορείς να τη στερήσεις από αυτόν που θέλει να μορφωθεί, άσε που μόνος του θα μάθει και τη σωστή ιστορία, αυτή που υπακούει σε γεγονότα και τεκμήρια. 

Τη σχέση μαθητή-καθηγητή δε μπορείς τόσο εύκολα να την σπάσεις. Θα αποκλείσεις το παιδί από την τηλεκπαίδευση; Θα λάβει τα πάντα στο email του. Ναι, υπάρχουν ακόμα καθηγητές που αγαπούν, που νοιάζονται, που συγκινούνται με τα παιδιά και για τα παιδιά. 

Πεισμώστε τα παιδιά κι άλλο με την αλαζονική και χουντική συμπεριφορά σας. Έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να σκεφτούν έξω από το κουτί, να διεκδικούν ως φοιτητές, ως εργαζόμενοι όλα αυτά που τους ανήκουν. 

Υ.Γ.: Το κρυφό σχολειό δεν υπήρξε ποτέ. 
ΥΓ1.: Οι Έλληνες δεν είναι ψηλοί, ξανθοί, με γαλάζια μάτια. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγο πριν τα 30

Μπορείς να μου πεις τι παθαίνει ο κόσμος λίγο πριν τα 30;  Φταίει το hollywood; Φταίει το 3 κι ο συμβολισμός του, παρόν-παρελθόν-μέλλον -αλήθεια πίστευες θα ασχοληθώ με την Αγία Τριάδα;- Φταίει η δεκαετία των 20 κι όσα μαζεύτηκαν σ' αυτή; Μπορεί να μην ξέρω τι φταίει, αλλά ξέρω γιατί αντιπαθώ τα 30, λίγο πριν τα 30.  Συνοπτικά, γιατί ο ρεαλισμός μου χτύπησε την πόρτα, γιατί σταμάτησα να πιστεύω σε πνεύματα Χριστουγέννων, Άγιο Βασίλη, νόμο αναπλήρωσης, επιστροφή ενεργειών κι όλα τα μεταφυσικά, γιατί όσο αυξάνει η ηλικία, τόσο φθίνει η αντίληψη πως το καλό θα νικήσει, όσο τα κεράκια συναγωνίζονται την τιμή της τούρτας, τόσο ο Σωκράτης τρώει ήττες από τους Σοφιστές, τόσο ο Μέρφι γλεντάει τον Αριστοφάνη και τόσο το φινάλε των ταινιών του Τιμ Μπάρτον φαντάζει ρεαλιστικό, τόσο συνειδητοποιήσεις ότι ο House ήταν απλά μαλάκας κι ο Ουίλσον είχε το σύνδρομο της Στοκχόλμης.   Λίγο πριν τα 30 συνειδητοποιείς ότι ο Μαγιακόφσκι θα ξεχαστεί, γιατί κανείς πια δεν συγκινείται από την μεγαλύτερη ιστ

5 φορές που γελάσαμε με τον Κυριάκο

Αυτό εδώ το ταπεινό blog παρατηρεί και καταγράφει τις μικρές στιγμές σουρεαλισμού που ζούμε -το γράφει και η περιγραφή άλλωστε- για κακή μας τύχη οι πολιτικοί μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Ρητορική η ερώτηση, από την αξιωματική αντιπολίτευση φυσικά. Ξύπνησα, άνοιξα μηχανικά το facebook κι η αρχική μου σελίδα ήταν γεμάτη από εξωγήινους αγκαλιασμένους με τον Κυριάκο -οκ, το  έ χω  παρακάνει κι εγώ με τα λαικ στις σατυρικές σελίδες-. Αναζητώ στην πάνσοφη google και έρχομαι αντιμέτωπη με το καινούριο διαμάντι « Μου διηγήθηκε λοιπόν ένας ψυχίατρος μία ιστορία, ενός νέου παιδιού, που τον κάλεσε να συνηγορήσει στην  αλλαγή φύλου επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε   ένας εξωγήινος ». Μετά από αυτό μου ήρθαν μία προς μία όλες εκείνες οι στιγμές που ο πρόεδρος αναφώνησε μετά από όσα είπε «Γιατί γελάτε κύριοι;» Η Πορτογαλία ανήκει στη Μεσόγειο. Παραδέχομαι ότι δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να κρίνω τις γνώσεις γεω

Σουρεαλισμός κι ελληνική τηλεόραση

Ελληνική τηλεόραση, ένα μέσο που έχει ανοίξει τις στοργικές του φτερούγες για να βρει ο σουρεαλισμός μια ζεστή φωλίτσα να κουρνιάσει. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ανακαλύψει τη μηχανή του χρόνου και μας κάνουν να τους ζηλεύουμε θανάσιμα για αυτό τους το κατόρθωμα. Εν έτ ε ι  2017 υπάρχουν στην ελληνική τηλεόραση προγράμματα που πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του 2000. Τα είχαν αφήσει στην κατάψυξη για αρκετό καιρό αλλά τώρα έφτασε η ώρα για την απόψυξή τους. «Ο πιο αδύναμος κρίκος» μεταμφιέστηκε σε « still standing » και τη θέση της βλοσυρής Ακρίτα πήρε η γλυκούλα Μπεκατώρου. Μια μεταμφίεση χειρότερη κι από αυτή της Μαρίας της Άσχημης. Τα Μουσικά ριάλιτι με παίκτες κλεισμένους σε ένα σπίτι έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, χωρίς Αντρέα Μικρούτσικο κι Άσπα Τσίνα -δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου-. Το survivor επέστρεψε δυναμικά, ο Αρναούτογλου αντικαταστάθηκε από τον Τανιμανίδη που με τη σειρά του αντικαταστάθηκε -πάλι- από τον Αρναούτογλου -φαύλος κύκλος λέγεται, θαρρώ-. Όλα